STICHTING JAAP KAAL

 

 

Home
Biografie
Oeuvre
Galerie
Gezocht
Stichting
ANBI info
Contact
Nieuws

Nieuwe expositie van werk van Jaap Kaal

Tentoonstelling De rijkdom van de eenvoud. Schilderijen en tekeningen van Jaap Kaal in Galerie Staphorsius, Westzaan.

Precies tien jaar geleden werd het intense en eigenzinnige oeuvre van Jaap Kaal herontdekt: er verscheen een nieuwe monografie over hem en er kwamen overzichtstentoonstellingen in het Molenmuseum in Zaandijk en in Museum Henriėtte Polak in Zutphen. Niet lang daarna toonde Galerie Staphorsius in de expositie Parels uit de depots een selectie van zijn werk, samen met dat van andere Zaanse kunstenaars als Cor Dik, Gerrit Jan de Geus en Willem en Chris Jansen. Nu organiseert Stichting Jaap Kaal met Galerie Staphorsius een verkoopexpositie van schilderijen en tekeningen uit Kaals nalatenschap, waaronder ook enkele werken die voor het eerst sinds vele decennia te zien zijn.

De expositie wordt op zaterdag 10 februari om 15 uur geopend door Henk Heijnen, expert op het gebied van de Zaanse kunst en mede-auteur van de in 2008 verschenen monografie Jaap Kaal (1893-1960). Een schilder in dialoog met de traditie.

Galerie Staphorsius, J.J. Allanstraat 287-B, Westzaan, is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, 9-17 uur; bovendien is de Galerie ook geopend op zondag 11 februari, 13-17 uur.